Odpowiedz

Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak długo robi się prawo jazdy?
07-31-2025, 10:14
Jak długo robi się prawo jazdy?
Hej wszystkim! Zacząłem ostatnio się rozglądać za kursem na prawo jazdy i natknąłem się na interesujące informacje, które trochę mi rozjaśniły temat, jeśli chodzi o to, ile może potrwać taki kurs. Okazuje się, że nie ma jednej konkretnej odpowiedzi – wszystko opiera się na kilku czynnikach. Najważniejsze jest to ile masz czasu na jazdy i jak wygląda dostępność instruktorów. Jeśli ktoś może jeździć praktycznie każdego dnia, to samą część praktyczną można ogarnąć nawet w ciągu miesiąca. Ale wiadomo, życie pisze różne scenariusze, dlatego jak ktoś pracuje lub studiuje, to w rzeczywistości wychodzi 2–3 miesiące, a czasem nawet dłużej. Spore znaczenie ma też to, czy wybierzesz kurs tradycyjny z teorią stacjonarną, czy tzw. kurs teoretyczny online. Druga opcja jest dla osób, które chcą wszystko załatwić jak najszybciej – trzeba tylko być w dyspozycji i załatwić wszystkie formalności, jak badania i numer PKK. No i trzeba zdać teorię zanim rozpocznie się jazdy. Dla mnie to wszystko było nowe, toteż dobrze, że trafiłem na ten tekst. Jeżeli ktoś z Was również myśli obecnie o zrobieniu prawka, to warto zajrzeć tutaj: https://superkierowca.waw.pl/czas-trwani...go-zalezy/
Znajdz posty

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości