![]() |
Walne Zebranie Członków Klubu i Władz..... ??? - Wersja do druku +- TLB (http://bowling.info.pl) +-- Dział: TKB - Toruński Klub Bowlingowy (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Aktualności / Wydarzenia (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: Walne Zebranie Członków Klubu i Władz..... ??? (/showthread.php?tid=33) |
Walne Zebranie Członków Klubu i Władz..... ??? - zibi - 02-07-2007 15:55 Witam. Zwracam się z propozycją zorganizowania wreszcie Walnego......, aby "nasz" klub ożywić i poukładać pewne nieuregulowane kwestie. Sam widziałbym na takim zebraniu bezwzględnie wszystkich członków klubu, członków zarządu, a także można zaprosić władze kręgielni. Po tym co można było do niedawna wyczytać na tutejszym forum każdy wie, że sytuacja i atmosfera jest "nieświeża" -delikatnie rzecz ujmując. Moje wizje klubu były nieco inne kiedy byłem członkiem zarządu i wiem, że każdy z nas powinien dołożyć wszelkich starań aby wreszcie Toruński Klub Bowlingowy świecił przykładem w kraju. Niektóre rzeczy, które natychmiast winniśmy uregulować (oczywiście moim zdaniem): 1. Skład zarządu, 2. Ułożyć i wdrożyć regulamin klubu TKB, 3. Zastanowić się w jaki sposób pozyskać sponsorów i co możemy jako klub zaoferować w zamian, 4. Zająć się wreszcie szkoleniem juniorów z wykorzystaniem dopłat do ich treningów dla kręgielni, 5. Zająć się organizacją ogólnokrajowych - komercyjnych turniejów przyciągając coraz większe rzesze "zapaleńców" bowlingowych w naszym mieście -jesteśmy to winni kręgielni w zamian za zniżki i wyciągniętą do nas rękę, 6. Zająć się organizacją turniejów rodzinnych w Grakuli, turniejów dla amatorów bowlingu ze średnią do ....np 150pkt, 7. Przede wszystkim równomiernie podzielić obowiązki między te osoby, którym zależy na TKB i mają chęci, a także czas aby przyczynić się do rozwoju "naszego" klubu, Proszę o wyznaczenie terminu przez Zarząd takiego zebrania w trybie niemal pilnym. Każdy z nas w tym czasie powinien się zastanowić co sam mógłby zrobić dla klubu, a dopiero potem czego oczekiwałby w zamian. PS. Generalnie miałem w planie zmienić klub, jednak jestem Toruńczykiem i kocham moje miasto. Chcę należeć do i grać w toruńskim klubie, a wraz z tym cieszyć się możliwością rywalizacji w bowlingowych "derbach" Pomorza ![]() ![]() Myślę, że przy odrobinie dobrej woli jesteśmy w stanie razem dokonać wiele dobrego dla nas samych, klubu i kręgielni. Korzystając z okazji chcę przeprosić wszystkich tych, którzy poczuli się urażeni moimi wpisami na tutejszym forum. PRZEPRASZAM W pewnym czasie sytuacja wymknęła się spod kontroli. Nie tylko mojej zresztą. Dopiero Artel pozwolił mi nieco ochłonąć i dziękuję mu za to. Pozdrawiam całą "bowlingową brać", forumowiczów i "pracowników kręgielni" ![]() Zbyszek Kotarski -członek zwyczajny TKB (Artur -dziękuję za TLB i Twój niedoceniony trud, oraz poświęcony czas). [ Dodano: 08 Lut 2007 05:50 ] Jak widzę nie ma osób zainteresowanych moją propozycją zebrania, zrobieniem czegoś więcej dla nas samych i rozpowszechnianiu bowlingu. Przykre to, ale jak widać prawdziwe - niestety. Gdyby zostało napisane, że uprasza się o przybycie członków, bo kręgielnia chce nam dać kolejne zniżki to pewnie i ktoś by się zainteresował. Jednak kiedy pisze się o podziale obowiązków między klubowiczów, a jest ich co niemiara - to efekt jest taki jak widać !! = 0 (zero) zainteresowania. Wydaje wam się wszystkim, że sam Artur w pojedynkę jest w stanie zrobić więcej? On także ma rodzinę i własne sprawy, jednak po nocach uzupełnia statystyki i układa całą tą TLB. Nie zdziwię się jak pewnego dnia zlikwiduje ten klub i powie papa. PS. W statucie jak byk napisano, że członkostwo w klubie TKB to nie tylko przyjemności i korzyści z tego płynące, ale także OBOWI¡ZKI !!! - Magda - 02-08-2007 21:30 Zgodnie z par. 23 Statutu Walne zwołuje Zarząd (miło byłoby poznać.. ![]() My- członkowie zwyczajni (i nikogo nie obrażam.. ![]() Klubowi przydałaby sie reanimacja, bo na te nowe - rzekome- kręgielnie na stadionie i Jordankach... jeszcze sobie poczekamy, oj.. poczekamy.... :mrgreen: - Erwin - 02-08-2007 22:59 Ja jestem oczywiście za tym aby takie zebranie zorganizować. Tylko co na to władze klubu mówią? Czy takie w ogóle istnieją? - Tymon - 02-08-2007 23:19 tez za ![]() - kubus - 02-09-2007 09:06 jestesm za - zibi - 02-09-2007 11:30 Magdalenko ![]() ppkt c) na wniosek 2/3 ogółu założycieli. Założycielami są wszystkie osoby, które składały swoje podpisy na wnioskach ![]() Nigdy całej listy nie widziałem, jednak mój podpis na pewno tam figuruje. Myślę, że wszystkim nam zależy na uzdrowieniu klubu i być może obecny zarząd zwoła takie zebranie na podstawie wniosku członków zwyczajnych klubu, z których większość to założyciele. PS. Martwi mnie tylko, że znowu ja podnoszę taką kwestię publicznie i jak znam życie będzie to źle odebrane i obróci się to przeciw mnie ;( Jednak chęć leczenia klubu jest silniejsza do tego. - fireman - 02-11-2007 20:59 spóżniony ale za!!!!! :-D - Magda - 02-12-2007 00:20 Nie zaliczyłeś żadnego spóźnienia, bo wciąż jesteśmy w "przedbiegach".. ;-) Re Zbyszek: Zobacz na wpisy wyżej. Nie jest tak źle.. . Po prostu- wygląda na to, że nasz klub potrzebuje kogoś, kto pierwszy zakrzyknie coś na kształt sławetnego "pomożecie"?! :lol: I jestem pewna, że większość odpowie "pomożemy"... :mrgreen: Dziś po półgodzinnej twórczej rozmowie nt. klubu (w domu) usłyszałam: "to napiszcie (niby kto?) do tych ZIOMKÓW- niech zrobią to zebranie"..... :mrgreen: ![]() |